考试指南

英语四级考试指南介绍

英语四级考试指南

距英语四级考试还有

了解考试
1

考试简介

      大学英语四级考试,即CET-4,College English Test Band 4的缩写,是由国家教育部高等教育司主持的全国性教学考试。考试的主要对象是根据教育大纲修完大学英语四级的在校大学本科生或研究生。大学英语四、六级标准化考试自1986年末开始筹备,1987年正式实施。
       英语四级考试目的是推动大学英语教学大纲的贯彻执行,对大学生的英语能力进行客观、准确的测量,为提高我国大学英语课程的教学质量服务。国家教育部委托“全国大学英语四、六级考试委员会”(1993年前名为“大学英语四、六级标准化考试设计组”)负责设计、组织、管理与实施大学英语四、六级考试。
       大学英语考试根据理工科本科和文理科本科用的两个《大学英语教学大纲》,由教育部(原国家教育委员会)高等教育司组织的全国统一的单科性标准化教学考试,分大学英语四级考试(CET-4)和大学英语六级考试(CET-6)两种。每年考试过后8月份或9月份公布成绩并颁发成绩单,根据教育部规定四六级考试不设置及格线,四级425分以上可以报考六级,所以大家普遍认为四六级的合格线为425分。英语四六级的总分为710分。报名时间CET全国英语四六级考试的考试时间为:每年6月份、12月份(每年时间略有不同)。

2

考试目的

       大学英语四级考试,即CET-4,College English Test Band 4的缩写,是由国家教育部高等教育司主持的全国性教学考试。考试的主要对象是根据教育大纲修完大学英语四级的在校大学本科生或研究生。
       英语四级考试目的是推动大学英语教学大纲的贯彻执行,对大学生的英语能力进行客观、准确的测量,为提高我国大学英语课程的教学质量服务。

3

考试组织

        大学英语四级考试,即CET-4,College English Test Band 4的缩写,是由国家教育部高等教育司主持的全国性教学考试。考试的主要对象是根据教育大纲修完大学英语四级的在校大学本科生或研究生。

      考试组织
       由国家教育部任命成立“全国大学英语四、六级考试委员会”,考试委员会由全国若干重点大学的有关教授和专家组成,设顾问二人,主任委员一人,副主任委员若干人,专业委员会委员和咨询委员会委员各若干人。全国大学英语四、六级考试委员会在学术上、组织上对大学英语考试负责。部分考务工作由“教育部考试中心”负责。考试委员会设办公室作为常设办事机构。

4

考试改革

关于全国大学英语四、六级考试听力试题调整的说明 

       为了适应新的形势下社会对大学生英语听力能力需求的变化,进一步提高听力测试的效度,全国大学英语四、六级考试委员会自2016年6月考试起将对四、六级考试的听力试题作局部调整。调整的明仕亚洲娱乐官网内容说明如下。


一、四级听力试题的调整
取消短对话
取消短文听写
新增短篇新闻(3段)
其余测试内容不变。

调整后四级听力部分的试题结构见下表:

 

测试内容

测试题型

题量

分值比例

短篇新闻3段

选择题(单选)

7

7%(每题1分)

长对话2篇

选择题(单选)

8

8%(每题1分)

听力篇章3篇

选择题(单选)

10

20%(每题2分)


二、六级听力试题的调整
取消短对话
取消短文听写
听力篇章调整为2篇(原3篇)
新增讲座/讲话(3篇)
其他测试内容不变。

调整后六级听力部分的试题结构见下表:

 

测试内容

测试题型

题量

分值比例

长对话2篇

选择题(单选)

8

8%(每题1分)

听力篇章2篇

选择题(单选)

7

7%(每题1分)

讲座/讲话3篇

选择题(单选)

10

20%(每题2分)

三、样题
大学英语四级考试听力样题见附件1
大学英语六级考试听力样题见附件2

5

评分标准

评分标准
       大学英语四、六级考试的原始分数在经过加权、等值处理后,参照常模转换为均值为500、标准差为70的常模正态分数。同时,四、六级考试不设及格线,考试合格证书改为成绩报告单。
      四、六级考试单项分的报道分为四个部分,这四个部分以及各部分所占的分值比例分别为:
      英语四级各档的分数分布是:听力(35%)249分、阅读(35%)249分、综合(10%)70分、写作和翻译(20%)142分。


      另外四级要500分以上(包含500)可以考口语,六级要425分(包含425) 各单项报道分相加之和等于报道总分。
四、六级的单项报道分也是常模正态分数,但参照的常模是相应的单项常模。
      因此,单项报道分能够报道考生在各单项常模群体中所处的百分位置。


示例
      例1:
某考生四级报道总分是450分,从表1可以查到其在常模群体中的相应百分位是25%,表示这名考生的英语成绩优于常模群体中25%的人,但劣于75%的人。
      例2:
某考生四级报道总分是500分,从表1可以查到其在常模群体中的相应百分位在44%~55%之间,表示这名考生的英语成绩至少优于常模群体中44%的人,但不会优于55%的人。
      例3:
某考生四级报道的听力单项分是140分,从表1可以查到其在常模群体中的相应百分位在12%,表示这名考生的听力成绩优于常模群体中12%的人。
      例4:
某考生四级报道的阅读单项分是140分,从表1可以查到其在常模群体中的相应百分位在17%,表示这名考生的阅读成绩优于常模群体中17%的人。

6

积极意义

积极意义
1、大学英语四、六级考试已引起全国各高等院校及有关教育领导部门对大学英语教学的重视,调动了师生的积极性。效度研究的大量统计数据和实验材料证明大学英语四、六级考试不但信度高,而且效度高,符合大规模标准化考试的质量要求,能够按教学大纲的要求反映我国大学生的英语水平,因此有力地推动了大学英语教学大纲的贯彻实施,促进了我国大学英语教学水平的提高。
2、大学英语考试每年为我国大学生的英语水平提供客观的描述。 由于大学英语四、六级考试广泛采用现代教育统计方法,分数经过等值处理,因此保持历年考试的分数意义不变。
3、由于大学英语四、六级考试采用正态分制,使每次考试后所公布的成绩含有大量信息,成为各级教育行政部门进行决策的动态依据,也为各校根据本校实际情况采取措施提高教学质量提供了反馈信息。
4、大学英语四、六级考试从命题、审题、考务组织、统计分析到成绩发布已形成一套完整的制度,是一项组织得较好的、严格按照标准化考试质量要求进行的大规模考试。
5、大学英语考试已经得到社会的承认,已经成为各级人事部门录用大学毕业生的标准之一,产生了一定的社会效益。

7

学科细分

细分原则
       由于学校的不同,英语专业的分类也是有所区别的。但是,在本科英语专业的学习中,大一大二所学内容是比较泛的,比如基础英语,英语语音学,快速阅读,英语听力等基础阶段,大都是起到巩固基本能力的作用。到大三的时候(个别学校在大二阶段)就进行更细的分类了。通常分为师范类、外贸类和翻译类。当然,有的学校也设置了旅游英语等明仕亚洲娱乐官网课程。这意味着,在所学英语的基础上,英语专业的学生又接触到了专业以外的知识,扩展了知识面,也为就业做准备。

商务英语
      商务英语是以适应职场生活的语言要求为目的,内容涉及到商务活动的方方面面。商务英语课程不只是简单地对学员的英文水平、能力的提高,它msyz577明仕亚洲娱乐地是向学员传授一种西方的企业管理理念、工作心理,甚至是如何和外国人打交道,如何和他们合作、工作的方式方法,以及他们的生活习惯等,从某种程度上说是包含在文化概念里的。
      要求学生受到英语听、说、读、写、译等方面的良好训练,掌握英语语言和文学、政治、经济、管理、社会文化等方面的基本理论和基本知识,并通过英语专业全国四级和八级考试。本专业方向主要培养在外贸、外事、文化、新闻出版、教育、科研、旅游等部门从事翻译、管理、教学、研究工作的英语高级专门人才。

8

口试

      口语考试成绩合格者由教育部高等教育司发给证书,证书分为 A、 B 、 C 三个等级,成绩低于 C 等的不发给证书。每个等级有相应的+等,如A+,B+,C+。
      大学英语四、六级考试口语考试能力等级标准如下:


      2016年起,全国大学英语四、六级考试口语考试(CET-SET)将分设四级和六级两个级别,即“全国大学英语四级口语考试(CET-SET4)”和“全国大学英语六级口语考试(CET-SET6)”。原CET-SET将设定为CET-SET6。

9

四级机考

1)机考特色
听力比重加大
       和传统笔试重阅读有很大不同的是,机考更注重听力,听力比重占70%。 作文部分也融入了听力要求,首先要看一段视频,看懂了视频以后在作文里简单描述视频内容,并阐发自己的观点。“如果没有听懂视频,作文就根本无从下手。”
增加跟读环节
      在听力部分后面增加了跟读的环节,需要考生对着计算机的麦克风重复之前听到的对话,以此考查考生的口语是否标准。所以在考试前,考生们需要调试计算机的麦克风音量。
机考试题的变化
      纯粹听力的题目仍然和新四级纸笔考试一样,占据35%的比重,而跟读题可以划入听力口语的范围,其他除纯粹阅读以外的题型都是或以听力材料或以阅读材料作为话题引入或答题基础的,并不能完全并入听力板块。纯粹阅读的题目从新四级纸笔考试的35%降至30%,但仍有其他题目可能与阅读有关。整体来看,阅读不能小视,听力更是如此。上机考试的新四级是以听和读全面带动说与写,这也从语言学的角度更好的印证了输入与输出的关系。
2) 上机考试与传统的纸笔考试的主要区别
A、首先是考试形式:
      答题的介质由纸笔更换为计算机与网络。
B、其次是考试内容:由于听力在考察过程中占了很大的比例,从这点上说,改革后的四六级更注重对学生语言交流能力的考查。
      板块结构与分值设定为70分听力30分阅读。这个说法未免有些夸大其词。我们一起来看一下08年12月某高校四级机考流程以及分值安排:
      ①视频理解:Main Ideas and Important Details根据一段视频(五分钟左右)回答问题 选择题 25%一段来自某个电视节目或实际生活的视频(五分钟左右)听或看三段录音或者视频(一般2段音频和1段视频),内容涉及讲座/报告,对话/访谈,或者新闻。一般选自CNN,VOA,BBC等。
      ②听力填空:Listening-based Intergrated Dictation视频会话按句重播,填出句中的关键词 填空题10%
      ③会话跟读:Listening and Repeating视频会话按句重播,语音识别考生复述 录音题10%
      ④阅读理解:Reading ComprehensionSection A: Reading in Depth 传统阅读 选择题 20%Section B: Skimming and Scanning 快速阅读 判断或选择与填空 10%
      ⑤语法句型:Grammar and StructureSection A: Blank Filling 以视频和阅读材料为基础,回答语法问题 填空题5%Section B: Translation 以视频和阅读材料为基础,完成翻译 填空题 5%
      ⑥话题写作:Summary and Commeting以视频和阅读材料为基础,完成命题作文 作文题15%
C、最后是考试时间:传统的纸笔考试是从上午9点至11点20分,而新四级机考时间为上午9点至11点,比原来少了20分钟。

考试报名
1

报名时间

  2016年6月英语四级报名时间暂未公布


  根据历次英语四级考试报名时间安排,预计2016年6月英语四级报名时间于3月份开始
  全国各大高校报名时间不一致,一般以班为单位,考生须时刻关注所在高校的报名通知或主动咨询教务处,及时报名。

报名方法
  报名方式一般为各院校班级统一报名或在网上报名,报名网址为院校的教务处或者教育考试院网站。报名具体方法以院校或考试院的报名通知为准。
  以学校为单位自愿参加,集体报名;考试日若考生在外地实习,仍应在所在学校报名;
  报名截止后,不再接受报名。

2

报名入口

报名方法


  报名方式一般为各院校班级统一报名或在网上报名,报名网址为院校的教务处或者教育考试院网站。报名具体方法以院校或考试院的报名通知为准。
  以学校为单位自愿参加,集体报名;考试日若考生在外地实习,仍应在所在学校报名;
  报名截止后,不再接受报名。

3

报名流程

  ·英语四级笔试考试报名说明
  2016年英语四六级报名时间各省自定,上半年报名时间一般为2月底至3月底,下半年报名时间预计为8月底至9月底。报名方式一般为班级统一报名或在网上报名,报名网址为院校的教务处或者教育考试院网站。报名具体时间以院校或考试院的报名通知为准。

  ·英语四级口语考试报名说明
  确认报考资格—>登录网上报名系统—>开始网上报名,填写基本资料—>选择考点—>现场报名、缴费、领取准考证—>查询考试场次时间—>取消报名、更换考点以及考试时间。

4

报名条件

  报名条件
  1、全日制普通高等院校专科、本科、研究生在校生。
  2、各类全日制成人高等院校专科、本科在校生。
  3、修完大学英语四级课程的学生才能报考CET4。
  4、修完大学英语六级的课程且CET4达到425分(含425分)以上的考生才能报考CET6。
  5、同等程度的大专生或硕士研究生经所在学校同意,可在本校报名参加考试。
  6、同等程度的夜大或函授大学学生经所在学校同意,可在本校报名参加考试。
  从2007年1月的考试开始,大学英语四六级考试将不再对社会考生开放,只对在校大学生开放。

5

报名方式

  报名方法
  报名方式一般为各院校班级统一报名或在网上报名,报名网址为院校的教务处或者教育考试院网站。报名具体方法以院校或考试院的报名通知为准。
  以学校为单位自愿参加,集体报名;考试日若考生在外地实习,仍应在所在学校报名;
  报名截止后,不再接受报名。

 

  注意事项
  各考点在接受考生报名时需注意以下几点:   

  1、本校已设考点的在校学生不能跨校参加考试,各考点只接受本校考生报名。   
  2、考试日若考生在外地实习,由该校教务处通过省自考办与考生实习地的省级教育考试机构联系,以确定此类考生的借考地点并报教育部考试中心备查。实习考生在实习地参加考试。   
  3、考生只准报考一个语种级别,不得同时报考四级和六级。
  4、在校的专、本科学生凭本人的身份证和学生证报考四级,凭本人的身份证和四级合格证书或四级成绩为425分以上(含425分)可报考六级。现役军人符合上述条件的凭军官证或学员证报考相应级别。报名时各考点要严格审查考生提供的身份证件和证书原件,确认是本校学生。

6

收费标准

据调查,各地区各院校四六级报名费收取标准各不相同,一般在15-80元左右,具体报名费用请咨询所在院校教务处。

准备考试
1

考试时间

  考试日期
  2012年12月比较特殊,为第四个星期六,22日。
  通常情况下为每年6月份、12月份的第三个星期六。
  2013年12月考试时间是2013年12月14日。
  2014年6月考试时间是2014年6月14日。
  2014年12月考试时间为2014年12月20日
  2015年6月考试时间为2015年6月13日
  2015年12月考试时间为2015年12月19日

2

考试流程

  考试流程

  08:50---09:00             试音时间
  09:00---09:10             播放考场指令,发放作文考卷
  09:10                            取下耳机,开始作文考试
  09:35---09:40             重新戴上耳机,试音寻台,准备听力考试
  09:40                            开始听力考试,电台开始放音
     09:40---10:10             听力考试
  10:10                            听力考试结束后收答题卡一(即作文和听力)
  10:10---11:25             完成剩余考试
  11:25                            全部考试结束。

3

考试题型

  大学英语四级考试题型


  一、题型结构
  大学英语四级和六级的试卷结构、测试内容、测试题型、分值比例和考试时长如下表所示:
  二、题型描述
  1)作文
  写作部分测试学生用英语进行书面表达的能力,所占分值比例为15%,考试时间30分钟。写作测试选用考生所熟悉的题材,要求考生根据所提供的信息及提示(如:提纲、情景、图片或图表等)写出一篇短文,四级120-180词,六级150-200词。
  2)听力
  为了适应新的形势下社会对大学生英语听力能力需求的变化,进一步提高听力测试的效度,全国大学英语四、六级考试委员会自2016年6月考试起将对四、六级考试的听力试题作局部调整。调整的明仕亚洲娱乐官网内容说明如下:①取消短对话②取消短文听写③新增短篇新闻(3段),其余测试内容不变。
  3)阅读理解
  阅读理解部分包括1篇长篇阅读和3篇仔细阅读,测试学生在不同层面上的阅读理解能力,包括理解篇章或段落的主旨大意和重要细节、综合分析、推测判断以及根据上下文推测词义等能力。该部分所占分值比例为35%,其中长篇阅读占10%,仔细阅读占25%。考试时间40分钟。
  长篇阅读部分采用1篇较长篇幅的文章,总长度四级约1000词,六级约1200词。阅读速度四级约每分钟100词;六级约每分钟120词。篇章后附有10个句子,每句一题。每句所含的信息出自篇章的某一段落,要求考生找出与每句所含信息相匹配的段落。有的段落可能对应两题,有的段落可能不对应任何一题。
  仔细阅读部分要求考生阅读3篇短文。2篇为多项选择题型的短文理解测试,每篇长度四级为300-350词,六级为400-450词;1篇为选词填空,篇章长度四级为200-250词,六级为250-300词。短文理解每篇后有若干个问题,要求考生根据对文章的理解,从每题的四个选项中选择最佳答案。选词填空要求考生阅读一篇删去若干词汇的短文,然后从所给的选项中选择正确的词汇填空,使短文复原。
  4)翻译
  翻译部分测试学生把汉语所承载的信息用英语表达出来的能力,所占分值比例为15%,考试时间30分钟。翻译题型为段落汉译英。翻译内容涉及中国的历史、文化、经济、社会发展等。四级长度为140-160个汉字,六级长度为180-200个汉字。

4

答题卡样张

1)CET 4答题卡1样张正面

2)CET 4答题卡1样张背面

3)CET 4答题卡2样张正面

4)CET 4答题卡2样张背面

5

考试样卷

大学英语四级考试样卷

自2013年12月考次起,全国大学英语四、六级考试委员会将对四、六级考试的试卷结构和测试题型作局部调整。调整后,四级和六级的试卷结构和测试题型相同。

一、试卷描述
      四级和六级的试卷结构、测试内容、测试题型、分值比例和考试时间如下表所示:

 

试卷结构

测试内容

测试题型

分值比例

考试时间

写作

写作

短文写作

15%

30分钟

听力理解

听力对话

短对话

多项选择

8%

30分钟

长对话

多项选择

7%

听力短文

短文理解

多项选择

10%

短文听写

单词及词组听写

10%

阅读理解

词汇理解

选词填空

5%

40分钟

长篇阅读

匹配

10%

仔细阅读

多项选择

20%

翻译

汉译英

段落翻译

15%

30分钟

总计

100%

130分钟

二、新题型说明
1. 单词及词组听写
      原复合式听写调整为单词及词组听写,短文长度及难度不变。要求考生在听懂短文的基础上,用所听到的原文填写空缺的单词或词组,共10题。短文播放三遍。

2. 长篇阅读
      原快速阅读理解调整为长篇阅读理解,篇章长度和难度不变。篇章后附有10个句子,每句一题。每句所含的信息出自篇章的某一段落,要求考生找出与每句所含信息相匹配的段落。有的段落可能对应两题,有的段落可能不对应任何一题。

3. 翻译
      原单句汉译英调整为段落汉译英。翻译内容涉及中国的历史、文化、经济、社会发展等。四级长度为140-160个汉字;六级长度为180-200个汉字。

三、成绩报道
      成绩报道分为总分和单项分。单项分包括:1)听力,2)阅读,3)翻译和写作。

[NextPage]

Part I Writing (30 minutes)
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay. You should start your essay with a brief description of the picture and then express your views on the importance of learning basic skills. You should write at least 120 words but no more than 180 words. Write your essay on Answer Sheet 1.

注意:此部分试题请在答题卡1上作答。

 

[NextPage]

Part II Listening Comprehension (30 minutes)
Section A
Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter onAnswer Sheet 1 with a single line through the centre.
注意:此部分试题请在答题卡1上作答。
1. A) The man has left a good impression on her family.
B) The man’s jeans and T-shirts are stylish.
C) The man should buy himself a new suit.
D) The man can dress casually for the occasion.

2. A) Its price. C) Its location.
 B) Its comfort. D) Its facilities.

3. A) It is a routine offer. C) It is new on the menu.
 B) It is quite healthy. D) It is a good bargain.

4. A) Read the notice on the window. C) Go and ask the staff.
 B) Board the bus to Cleveland. D) Get a new bus schedule.

5.  A) He is ashamed of his present condition.
B) He is careless about his appearance.
C) He changes jobs frequently.
D) He shaves every other day.

6.  A) The woman had been fined many times before.
B) The woman knows how to deal with the police.
C) The woman had violated traffic regulations.
D) The woman is good at finding excuses.

7.  A) She got hurt in an accident yesterday.
B) She has to go to see a doctor.
C) She is black and blue all over.
D) She stayed away from work for a few days.

8.  A) She will ask David to talk less.
B) She will meet the man halfway.
C) She is sorry the man will not come.
D) She has to invite David to the party.

Questions 9 to 11 are based on the conversation you have just heard.
9.  A) Beautiful scenery in the countryside.
B) A sport he participates in.
C) Dangers of cross-country skiing.
D) Pain and pleasure in sports.

10. A) He can’t find good examples to illustrate his point.
B) He can’t find a peaceful place to do the assignment.
C) He can’t decide whether to include the effort part of skiing.
D) He doesn’t know how to describe the beautiful country scenery.

11. A) New ideas come up as you write.
B) Much time is spent on collecting data.
C) A lot of effort is made in vain.
D) The writer’s point of view often changes.

Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
12. A) Having her bicycle repaired. C) Lecturing on business management.
B) Hosting an evening TV program. D) Conducting a market survey.

13. A) He repaired bicycles. C) He worked as a salesman.
B) He coached in a racing club. D) He served as a consultant.

14. A) He wanted to be his own boss.
B) He didn’t want to be in too much debt.
C) He didn’t want to start from scratch.
D) He found it more profitable.

15. A) They are all the man’s friends.
B) They work five days a week. 
C) They are paid by the hour. 
D) They all enjoy gambling.

 

[NextPage]

Section B
Directions:
In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.
注意:此部分试题请在答题卡1上作答。

Passage One
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.

16. A) They shared mutual friends in school.
B) They had many interests in common.
C) They shared many extracurricular activities.
D) They had known each other since childhood.

17. A) At a local club. C) At the boarding school.
B) At Joe’s house. D) At the sports center.

18. A) Durable friendships can be very difficult to maintain.
B) One has to be respectful of other people in order to win respect.
C) Social divisions will break down if people get to know each other.
D) It is hard for people from different backgrounds to become friends.

Passage Two
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.

19. A) The art of Japanese brush painting. C) Characteristics of Japanese artists.
B) Some features of Japanese culture. D) The uniqueness of Japanese art.

20. A) To calm themselves down. C) To show their impatience.
B) To enhance concentration. D) To signal lack of interest.

21. A) How speakers can misunderstand the audience.
B) How speakers can win approval from the audience.
C) How listeners in different cultures show respect.
D) How different Western and Eastern art forms are.

Passage Three
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.

22. A) They mistake the firefighters for monsters.
B) They do not realize the danger they are in.
C) They cannot hear the firefighters for the noise.
D) They cannot see the firefighters because of the smoke.

23. A) He teaches Spanish in a San Francisco community.
B) He often teaches children what to do during a fire.
C) He travels all over America to help put out fires.
D) He provides oxygen masks to children free of charge.

24. A) He is very good at public speaking.
B) He rescued a student from a big fire.
C) He gives informative talks to young children.
D) He saved the life of his brother choking on food.

25. A) Kids should learn not to be afraid of monsters.
B) Informative speeches can save lives.
C) Carelessness can result in tragedies.
D) Firefighters play an important role in America.

Section C
Directions:
In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks with the exact words you have just heard. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
注意:此部分试题请在答题卡1上作答。

Almost every child, on the first day he sets foot in a school building, is smarter,
more 26 , less afraid of what he doesn’t know, better at finding and 27 ,
more confident, resourceful (机敏的), persistent and 28 than he will ever be
again in his schooling – or, unless he is very unusual and very lucky, for the rest of his life. Already, by paying close attention to and 29 the world and people around
him, and without any school-type formal instruction, he has done a task far more difficult, complicated and 30 than anything he will be asked to do in school, or than any of his teachers has done for years. He has solved the 31 of language. He has discovered it – babies don’t even know that language exists – and he has found out how it works and learned to use it 32 . He has done it by exploring, by experimenting, by developing his own model of the grammar of language, by 33 and seeing whether it works, by gradually changing it and 34 it until it does work. And while he has been doing this, he has been learning other things as well, including many of the “ 35 ” that the schools think only they can teach him, and many that are more complicated than the ones they do try to teach him.

 

[NextPage]

Part III Reading Comprehension (40 minutes)
Section A
Directions:
In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in the bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in the bank more than once.

Questions 36 to 45 are based on the following passage.

One in six. Believe it or not, that’s the number of Americans who struggle with hunger. To make tomorrow a little better, Feeding America, the nation’s largest 36 hunger-relief organization, has chosen September as Hunger Action Month. As part of its 30 Ways in 30 Days program, it’s asking 37 across the country to help the more than 200 food banks and 61,000 agencies in its network provide low-income individuals and families with the fuel they need to 38 .
It’s the kind of work that’s done every day at St. Andrew’s Episcopal Church in San Antonio. People who 39 at its front door on the first and third Thursdays of each month aren’t looking for God – they’re there for something to eat. St. Andrew’s runs a food pantry (食品室) that 40 the city and several of the 41 towns. Janet Drane is its manager.
In the wake of the 42 , the number of families in need of food assistance began to grow. It is 43 that 49 million Americans are unsure of where they will find their next meal. What’s most surprising is that 36% of them live in 44 where at least one adult is working. “It used to be that one job was all you needed,” says St. Andrew’s Drane. “The people we see now have three or four part-time jobs and they’re still right on the edge 45 .”

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

                                  A)  accumulate          I) households

                                  B)   circling           J) recession

                                  C)   communities        K) reported

                                  D)   competition        L) reviewed

                                  E)   domestic           M) serves

                                  F)   financially        N) surrounding

                                  G)   formally           O) survive

                                  H)   gather

 

[NextPage]

Section B
Directions:
In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.

Universities Branch Out
A)

As never before in their long history, universities have become instruments of national competition as well as instruments of peace. They are the place of the scientific discoveries that move economies forward, and the primary means of educating the talent required to obtain and maintain competitive advantage. But at the same time, the opening of national borders to the flow of goods, services, information and especially people has made universities a powerful force for global integration, mutual understanding and geopolitical stability.
B)

In response to the same forces that have driven the world economy, universities have become more self-consciously global: seeking students from around the world who represent the entire range of cultures and values, sending their own students abroad to prepare them for global careers, offering courses of study that address the challenges of an interconnected world and collaborative (合作的) research programs to advance science for the benefit of all humanity.
C)

Of the forces shaping higher education none is more sweeping than the movement across borders. Over the past three decades the number of students leaving home each year to study abroad has grown at an annual rate of 3.9 percent, from 800,000 in 1975 to 2.5 million in 2004. Most travel from one developed nation to another, but the flow from developing to developed countries is growing rapidly. The reverse flow, from developed to developing countries, is on the rise, too. Today foreign students earn 30 percent of the doctoral degrees awarded in the United States and 38 percent of those in the United Kingdom. And the number crossing borders for undergraduate study is growing as well, to 8 percent of the undergraduates at America’s best institutions and 10 percent of all undergraduates in the U.K. In the United States, 20 percent of the newly hired professors in science and engineering are foreign-born, and in China many newly hired faculty
members at the top research universities received their graduate education abroad.
D)
Universities are also encouraging students to spend some of their undergraduate years in another country. In Europe, more than 140,000 students participate in the Erasmus program each year, taking courses for credit in one of 2,200 participating institutions across the continent. And in the United States, institutions are helping place students in summer internships (实习) abroad to prepare them for global careers. Yale and Harvard have led the way, offering every undergraduate at least one international study or internship opportunity—and providing the financial resources to make it possible.
E)
Globalization is also reshaping the way research is done. One new trend involves sourcing portions of a research program to another country. Yale professor and Howard Hughes Medical Institute investigator Tian Xu directs a research center focused on the genetics of human disease at Shanghai’s Fudan University, in collaboration with faculty colleagues from both schools. The Shanghai center has 95 employees and graduate students working in a 4,300-square-meter laboratory facility. Yale faculty, postdoctors and graduate students visit regularly and attend videoconference seminars with scientists from both campuses. The arrangement benefits both countries; Xu’s Yale lab is more productive, thanks to the lower costs of conducting research in China, and Chinese graduate students, postdoctors and faculty get on-the-job training from a world-class scientist and his U.S. team.
F)
As a result of its strength in science, the United States has consistently led the world in the commercialization of major new technologies, from the mainframe computer and the integrated circuit of the 1960s to the Internet infrastructure (基础设施) and applications software of the 1990s. The link between university-based science and industrial application is often indirect but sometimes highly visible: Silicon Valley was intentionally created by Stanford University, and Route 128 outside Boston has long housed companies spun off from MIT and Harvard. Around the world, governments have encouraged copying of this model, perhaps most successfully in Cambridge, England, where Microsoft and scores of other leading software and biotechnology companies have set up shop around the university.
G)
For all its success, the United States remains deeply hesitant about sustaining the research-university model. Most politicians recognize the link between investment in science and national economic strength, but support for research funding has been unsteady. The budget of the National Institutes of Health doubled between 1998 and 2003, but has risen more slowly than inflation since then. Support for the physical sciences and engineering barely kept pace with inflation during that same period. The attempt to make up lost ground is welcome, but the nation would be better served by steady, predictable increases in science funding at the rate of long-term GDP growth, which is on the order of inflation plus 3 percent per year.
H)
American politicians have great difficulty recognizing that admitting more foreign students can greatly promote the national interest by increasing international understanding. Adjusted for inflation, public funding for international exchanges and foreign-language study is well below the levels of 40 years ago. In the wake of September 11, changes in the visa process caused a dramatic decline in the number of foreign students seeking admission to U.S. universities, and a corresponding surge in enrollments in Australia, Singapore and the U.K. Objections from American university and business leaders led to improvements in the process and a reversal of the decline, but the United States is still seen by many as unwelcoming to international students.
I)
Most Americans recognize that universities contribute to the nation’s well-being through their scientific research, but many fear that foreign students threaten American competitiveness by taking their knowledge and skills back home. They fail to grasp that welcoming foreign students to the United States has two important positive effects: first, the very best of them stay in the States and—like immigrants throughout history—strengthen the nation; and second, foreign students who study in the United States become ambassadors for many of its most cherished (珍视) values when they return home. Or at least they understand them better. In America as elsewhere, few instruments of foreign policy are as effective in promoting peace and stability as welcoming international university students.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

1.American universities prepare their undergraduates for global careers by giving them chances for international study or internship.

2.Since the mid-1970s, the enrollment of overseas students has increased at an annual rate of 3.9 percent.

3.The enrollment of international students will have a positive impact on America rather than threaten its competitiveness.

4.The way research is carried out in universities has changed as a result of globalization.

5.Of the newly hired professors in science and engineering in the United States, twenty percent come from foreign countries.

6.The number of foreign students applying to U.S. universities decreased sharply after September 11 due to changes in the visa process.

7.The U.S. federal funding for research has been unsteady for years.

8.Around the world, governments encourage the model of linking university-based science and industrial application.

9.Present-day universities have become a powerful force for global integration.

10.When foreign students leave America, they will bring American values back to their home countries.

[NextPage]

Section C
Directions:
There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One
Questions 56 to 60 are based on the following passage.

heat-related health problems.
But even before its release, the report drew criticism from some experts on climate and risk, who questioned its methods and conclusions.
Along with the deaths, the report said that the lives of 325 million people, primarily in poor countries, were being seriously affected by climate change. It projected that the number would double by 2030.
Roger Pielke Jr., a political scientist at the University of Colorado, Boulder, who studies disaster trends, said the Forum’s report was “a methodological embarrassment” because there was no way to distinguish deaths or economic losses related to human-driven global warming amid the much larger losses resulting from the growth in populations and economic development in vulnerable (易受伤害的) regions. Dr. Pielke said that “climate change is an important problem requiring our utmost attention.” But the report, he said, “will harm the cause for action on both climate change and disasters because it is so deeply flawed (有瑕疵的).”
However, Soren Andreasen, a social scientist at Dalberg Global Development Partners who supervised the writing of the report, defended it, saying that it was clear that the numbers were rough estimates. He said the report was aimed at world leaders, who will meet in Copenhagen in December to negotiate a new international climate treaty.
In a press release describing the report, Mr. Annan stressed the need for the negotiations to focus on increasing the flow of money from rich to poor regions to help reduce their vulnerability to climate hazards while still curbing the emissions of the heat-trapping gases. More than 90% of the human and economic losses from climate change are occurring in poor countries, according to the report.

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
56. What is the finding of the Global Humanitarian Forum?
A) Rates of death from illnesses have risen due to global warming.
B) Global temperatures affect the rate of economic development.
C) Malnutrition has caused serious health problems in poor countries.
D) Economic trends have to do with population and natural disasters.

57. What do we learn about the Forum’s report from the passage?
A) It caused a big stir in developing countries.
B) It was warmly received by environmentalists.
C) It aroused a lot of interest in the scientific circles.
D) It was challenged by some climate and risk experts.

58. What does Dr. Pielke say about the Forum’s report?
A) Its statistics look embarrassing.
B) It deserves our closest attention.
C) It is invalid in terms of methodology.
D) Its conclusion is purposely exaggerated.

59. What is Soren Andreasen’s view of the report?
A) Its conclusions are based on carefully collected data.
B) It is vulnerable to criticism if the statistics are closely examined.
C) It will give rise to heated discussions at the Copenhagen conference.
D) Its rough estimates are meant to draw the attention of world leaders.

60. What does Kofi Annan say should be the focus of the Copenhagen conference?
A) How human and economic losses from climate change can be reduced.
B) How rich countries can better help poor regions reduce climate hazards.
C) How emissions of heat-trapping gases can be reduced on a global scale.
D) How rich and poor regions can share responsibility in curbing global warming.

Passage Two
Questions 61 to 65 are based on the following passage.

It’s an annual argument. Do we or do we not go on holiday? My partner says no because the boiler could go, or the roof fall off, and we have no savings to save us. I say you only live once and we work hard and what’s the point if you can’t go on holiday. The joy of a recession means no argument next year – we just won’t go.
Since money is known to be one of the things most likely to bring a relationship to its knees, we should be grateful. For many families the recession means more than not booking a holiday. A YouGov poll of 2,000 people found 22% said they were arguing more with their partners because of concerns about money. What’s less clear is whether divorce and separation rates rise in a recession – financial pressures mean couples argue more but make splitting up less affordable. A recent research shows arguments about money were especially damaging to couples. Disputes were characterised by intense verbal (言语上的) aggression, tended to be repeated and not
resolved, and made men, more than women, extremely angry.
Kim Stephenson, an occupational psychologist, believes money is such a big deal because of what it symbolises, which may be different things to men and women. “People can say the same things about money but have different ideas of what it’s for,” he explains. “They’ll say it’s to save, to spend, for security, for freedom, to show someone you love them.” He says men are more likely to see money as a way of buying status and of showing their parents that they’ve achieved something.
“The biggest problem is that couples assume each other knows what’s going on with their finances, but they don’t. There seems to be more of a taboo (禁忌) about talking about money than about death. But you both need to know what you’re doing, who’s paying what into the joint account and how much you keep separately. In a healthy relationship, you don’t have to agree about money, but you have to talk about it.”

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
61. What does the author say about vacationing?
A) People enjoy it all the more during a recession.
B) Few people can afford it without working hard.
C) It is the chief cause of family disputes.
D) It makes all the hard work worthwhile.

62. What does the author mean by saying “money is known ... to bring a relationship to its knees” (Lines 1-2, Para. 2)?
A) Money is considered to be the root of all evils.
B) Disputes over money may ruin a relationship.
C) Few people can resist the temptation of money.
D) Some people sacrifice their dignity for money.

63. The YouGov poll of 2,000 people indicates that in a recession ________.
A) couples show more concern for each other
B) it is more expensive for couples to split up
C) conflicts between couples tend to rise
D) divorce and separation rates increase


64. What does Kim Stephenson believe?
A) Men and women view money in different ways.
B) Money is often a symbol of a person’s status.
C) Men and women spend money on different things.
D) Money means a great deal to both men and women.

65. The author suggests at the end of the passage that couples should ________.
A) put their money together instead of keeping it separately
B) discuss money matters to maintain a healthy relationship
C) make efforts to reach agreement on their family budgets
D) avoid arguing about money matters to remain romantic

 

[NextPage]

Part IV Translation (30 minutes)
Directions:
For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese into English. You should write your answer on Answer Sheet 2.

剪纸(paper cutting)是中国最为流行的传统民间艺术形式之一。中国剪纸有一千五百多年的历史,在明朝和清朝时期(the Ming and Qing Dynasties)特别流行。人们常用剪纸美化居家环境。特别是在春节和婚庆期间,剪纸被用来装饰门窗和房间,以增加喜庆的气氛。剪纸最常用的颜色是红色,象征健康和兴旺。中国剪纸在世界各地很受欢迎,经常被用作馈赠外国友人的礼物。

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

 

[NextPage]

Tape Script of Listening Comprehension
Section A
Directions:
In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter onAnswer Sheet 1 with a single line through the centre.

1. M: Finally I’ve got the chance to put on my new suit tonight. I hope to make a good impression on your family.
W: Come on, it’s only a family reunion. So jeans and T-shirts are just fine.
Q: What does the woman mean?

2. W: From here, the mountains look as if you could just reach out and touch them.
M: That’s why I chose this lodge. It has one of the best views in Switzerland.
Q: What is the man’s chief consideration in choosing the lodge?

3. M: Miss, can I interest you in the pork special we’re serving tonight? It’s only $7.99, half the usual price, and it’s very tasty.
W: Oh, really? I’ll try it.
Q: What does the man say about the dish?

4. W: This crazy bus schedule has got me completely confused. I can’t figure out when my bus to Cleveland leaves.
M: Why don’t you just go to the ticket window and ask?
Q: What does the man suggest the woman do?


5. M: Shawn’s been trying for months to find a job. But I wonder how he could get a job when he looks like that.
W: Oh, that poor guy! He really should shave himself every other day at least and put on something clean.
Q: What do we learn about Shawn?

6. M: Why didn’t you stop when we first signaled you at the crossroads?
W: Sorry, I was just a bit absent-minded. Anyway, do I have to pay a fine?
Q: What do we learn from the conversation?

7. W: My hand still hurts from the fall on the ice yesterday. I wonder if I broke something.
M: I’m no doctor, but it’s not black and blue or anything. Maybe you just need to rest it for a few days.
Q: What do we learn about the woman from the conversation?

8. M: I really can’t stand the way David controls the conversation all the time. If he’s going to be at your Christmas party, I just won’t come.
W: I’m sorry you feel that way, but my mother insists that he come.
Q: What does the woman imply?

 

[NextPage]

Conversation One

M: Hello, Professor Johnson.
W: Hello, Tony. So what shall we work on today?
M: Well, the problem is that this writing assignment isn’t coming out right. What I thought I was writing on was to talk about what a particular sport means to me—one I participate in.
W: What sport did you choose?
M: I decided to write about cross-country skiing.
W: What are you going to say about skiing?
M: That’s the problem. I thought I would write about how peaceful it is to be out in the country.
W: So why is that a problem?
M: As I start describing how quiet it is to be out in the woods, I keep mentioning how much effort it takes to keep going. Cross-country skiing isn’t as easy as some people think. It takes a lot of energy. But that’s not part of my paper, so I guess I should leave it out. But now I don’t know how to explain that feeling of peacefulness without explaining how hard you have to work for it. It all fits together. It’s not like just sitting down somewhere and watching the clouds roll by. That’s different.
W: Then you’ll have to include that in your point. The peacefulness of cross-country skiing is the kind you earn by effort. Why leave that out? Part of your point you knew beforehand, but part you discovered as you wrote. That’s common, right?
M: Yeah, I guess so …

Questions 9 to 11 are based on the conversation you have just heard.
9. What is the topic of the man’s writing assignment?
10. What problem does the man have while working on his paper?
11. What does the woman say is common in writing papers?

Conversation Two
W: Good evening, and welcome to this week’s “Business World,” the program for and about businesspeople. Tonight we have Mr. Steven Kane who has just taken over an established bicycle shop. Tell us, Mr. Kane, what made you want to run your own store?
M: Well, I’ve always loved racing bikes and fixing them. When I was working full-time as a salesman for a big company, I seldom had time to enjoy my hobby. I knew then that as soon as I had enough money to get my own business going, I’d do it. I had my heart set on it, and I didn’t let anything stand in my way. When I went
down to the bank and got a business loan, I knew I’d love being my own boss. Now my time is my own. I open the store when I want and leave when I want.
W: You mean you don’t keep regular hours?
M: Well, the sign on my store says the hours are 10:00 to 6:00, but if business is slower than usual, I can just lock up and take off early.
W: Have you hired any employees to work with you yet?
M: Yeah, a couple of friends of mine who love biking as much as I do. They help me out a few days a week. It’s great because … we play cards or just sit around and talk when there’re no customers.
W: Thank you, Mr. Kane. We wish you success in your new business.

Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
12. What is the woman doing?
13. What did Mr. Kane do before he took over the bicycle shop?
14. Why did the man take over a bicycle shop?
15. What do we learn about the people working in the shop?

 

[NextPage]

Section B
Directions:
In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

Passage One

I first met Joe Gans when we were both nine years old, which is probably the only reason he’s one of my best friends. If I had first met Joe as a freshman in high school, we wouldn’t even have had the chance to get to know each other. Joe is a day student, but I am a boarding student. We haven’t been in the same classes, sports, or extracurricular activities.
Nonetheless, I spend nearly every weekend at his house and we talk on the phone every night. This is not to say that we would not have been compatible if we had first met in our freshman year. Rather, we would not have been likely to spend enough time getting to know each other due to the lack of immediately visible mutual interests. In fact, to be honest, I struggle even now to think of things we have in common. But maybe that’s what makes us enjoy each other’s company so much.
When I look at my friendship with Joe, I wonder how many people I’ve known whom I never disliked, but simply didn’t take the time to get to know. Thanks to Joe, I have realized how little basis there is for the social divisions that exist in every community. Since this realization, I have begun to make an even more determined effort to find friends in unexpected people and places.

Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. Why does the speaker say Joe Gans became one of his best friends?
17. Where does the speaker spend most of his weekends?
18. What has the speaker learned from his friendship with Joe?

Passage Two

While Gail Opp-Kemp, an American artist, was giving a speech on the art of Japanese brush painting to an audience that included visitors from Japan, she was confused to see that many of her Japanese listeners had their eyes closed. Were they turned off because an American had the nerve to instruct Japanese in their own art form? Were they deliberately trying to signal their rejection of her?
Opp-Kemp later found out that her listeners were not being disrespectful. Japanese listeners sometimes close their eyes to enhance concentration. Her listeners were showing their respect for her by chewing on her words.
Someday you may be either a speaker or a listener in a situation involving people from other countries or members of a minority group in North America. Learning how different cultures signal respect can help you avoid misunderstandings. Here are some examples:
In the deaf culture of North America, many listeners show applause not by clapping their hands but by waving them in the air.
In some cultures, both overseas and in some minority groups in North America, listeners are considered disrespectful if they look directly at the speaker. Respect is shown by looking in the general direction but avoiding direct eye contact.
In some countries, whistling by listeners is a sign of approval, while in other countries, it is a form of insult.

Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
19. What did Opp-Kemp’s speech focus on?
20. Why do Japanese listeners sometimes close their eyes while listening to a speech?
21. What does the speaker try to explain?

Passage Three

One of the greatest heartbreaks for firefighters occurs when they fail to rescue a child from a burning building because the child—frightened by smoke and noise—hides under a bed or in a closet and is later found dead.
Saddest of all is when children catch a glimpse of the masked firefighter but hide because they think they have seen a monster.
To prevent such tragedies, firefighter Eric Velez gives talks to children in his community, explaining that they should never hide during a fire. He displays firefighters’ equipment, including the oxygen mask, which he encourages his listeners to play with and put on. “If you see us,” Velez tells them, “don’t hide. We are not monsters. We have come to rescue you.”
Velez gives his presentations in English and Spanish. Growing up in San
Francisco, he learned Spanish from his immigrant parents.
Velez—and other firefighters throughout North America who give similar presentations—will never know how many lives they save through their talks, but it’s a fact that informative speaking saves lives. For example, several months after listening to an informative speech, Pete Gentry in North Carolina rescued his brother, who was choking on food, by using the method taught by student speaker Julie Parris.
In addition to saving lives, informative speakers help people learn new skills, solve problems, and acquire fascinating facts about the exciting world in which they live.

Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
22. Why do some children trapped in a burning building hide from masked firefighters?
23. What does the passage tell us about firefighter Eric Velez?
24. What do we learn about Pete Gentry?
25. What message is the speaker trying to convey?

 

[NextPage]

Section C
Directions:
In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks with the exact words you have just heard. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
Almost every child, on the first day he sets foot in a school building, is smarter, more (26) curious, less afraid of what he doesn’t know, better at finding and
(27) figuring things out, more confident, resourceful (机敏的), persistent and
(28) independent than he will ever be again in his schooling – or, unless he is very unusual and very lucky, for the rest of his life. Already, by paying close attention to and (29) interacting with the world and people around him, and without any school-type formal instruction, he has done a task far more difficult, complicated and (30) abstract than anything he will be asked to do in school, or than any of his teachers has done for years. He has solved the (31) mystery of language. He has discovered it – babies don’t even know that language exists – and he has found out how it works and learned to use it (32) appropriately. He has done it by exploring, by experimenting, by developing his own model of the grammar of language, by
(33) trying it out and seeing whether it works, by gradually changing it and
(34) refining it until it does work. And while he has been doing this, he has been learning other things as well, including many of the (35) “concepts” that the schools think only they can teach him, and many that are more complicated than the ones they do try to teach him.

[NextPage]

参考答案
Part II Listening Comprehension
Section A

1. D 2. C 3. D 4. C 5. B
6. C 7. A 8. D 9. B 10. C
11. A 12. B 13. C 14. A 15. A

Section B
16. D 17. B 18. C 19. A 20. B
21. C 22. A 23. B 24. D 25. B

Section C
26. curious 27. figuring things out
28. independent 29. interacting with
30. abstract 31. mystery
32. appropriately 33. trying it out
34. refining 35. concepts

Part III Reading Comprehension
Section A

36. E 37. C 38. O 39. H 40. M
41. N 42. J 43. K 44. I 45. F

Section B
46. D 47. C 48. I 49. E 50. C
51. H 52. G 53. F 54. A 55. I

Section C
56. A 57. D 58. C 59. D 60. B
61. D 62. B 63. C 64. A 65. B

Part IV Translation

Paper cutting is one of China’s most popular traditional folk arts. Chinese paper cutting has a history of more than 1,500 years. It was widespread particularly during the Ming and Qing Dynasties. People often beautify their homes with paper cuttings. During the Spring Festival and wedding celebrations, in particular, paper cuttings are used to decorate doors, windows and rooms in order to enhance the joyous atmosphere. The color most frequently used in paper cutting is red, which symbolizes health and prosperity. Chinese paper cutting is very popular around the world and it is often given as a present to foreign friends.

准考证
1

准考证号组成

  2015年12月英语四级考试成绩预计在2016年2月下旬公布,具体详情本站将第一时间发布,敬请关注!
  英语四级成绩查询必备准考证号和姓名,缺一不可。(请仔细核对准考证号,四六级考试一共15位。英语四六级查询“准考证号”和“姓名”必须完全正确,姓名超过两个字的考生仅需在“姓名”栏输入姓名前两字即可。)
  想必很多同学大意丢了准考证,忘记了准考证号,该怎么查四级成绩呢?四级成绩不能用身份证号查询,没有英语四级准考证号不能及时查询英语四级成绩,这可怎么办?如果有考生不下心弄丢准考证,就来看看下面的方法怎么找回吧!
  四级准考证号一共由15位组成:


 

  1、前5位是学校代码
  2、第6位是学校的校区代码大学英语四六级考试院校考点代码大全(前6位)
  3、第7-8位是考试年份 如2014年考试此处应为14,14代表2014年。  
  4、第9位是该年中第几次四六级考试  上半年是第1次,下半年是第2次,那么2014年12月就是2。  
  5、第10位是四六级类别,四级是1,六级是2。
  6、第11-13位是考场号  比如你在100考场的,那就是100,14考场的就是014。  
  7、第14-15位是座位号  如果你是01号座位,那就是01,29号就是29。  

2

准考证号找回

  四六级成绩查询方式主要为两种,网上免费查分和收费短信查分。网上查分网址为(99宿舍网)、(中国高等教育学生信息网);收费短信查分查询方式为:中国移动、联通、电信手机用户,发送A加15位准考证号(如A110010132100101)到1066335577查询成绩。
  以上两种查分方式都要用到准考证号,如果准考证丢了又没记得准考证号怎么办呢?
  方法一:
  有一种方法大家可以试试,那就是四六级成绩查询网站99宿舍网推出准考证找回功能,如果考生不记得准考证号,可以在99宿舍网指定页面输入姓名,并选择学校所在省、学校名称、考试类型,询问同考场同学获取考场号(准考证号的第11-13位),一般无特殊情况下都可以查到准考证号。
  方法二:
  考试结束后太HIGH,准考证号也忘了存?一个数字也记不起来,那就只能根据个人信息推算啦!
  一般来说四六级准考证号一共由15位组成,前六位地区代码,譬如440370,接着是年份122,2是12的下半年,1是上半年,接着一位是2或者1,1是四级,2是六级,接着后三位是考场,最后两位是你的座位号,只要知道你同学,尤其是同一个考场的就可以推出你的准考证号了。如果还不是太了解看看这里的准考证号详细推算方法吧。
  P.S.提醒,这种方法仅供参考,可能会有误差哦,最好是找到当时跟自己一个考场的同学,问问他们的准考证号,再结合自己的信息进行推算哦。
  方法三:
  如果不幸上面两种方法均尝试无效,那就只能回到学校查成绩,这个是最后和最可靠的方法了,一般来说,准考证号可以到教务员那里通过一定程序查到的,在学校的四六级查询系统应该也能用学生号来查的。如果这个方法也无效,那就只能坐等学校成绩下发通知了。虽然这种方式等待时间肯定很长,但准确度绝对毋庸质疑。
  注:由于各方面情况的不断调整与变化,所提供的所有考试信息仅供参考,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准。

3

(打印)发放时间

  从往年的英语四六级考试来看,四六级考试的准考证一般是由各个学校统一发放,但是也有个别学校是需要自己在网上打印的,所以请考生随时关注自己学校网站教务处考试信息,有任何问题可以找辅导员或学校领导咨询了解,明仕亚洲资料网预祝广大考生顺利通过2016年6月英语四级考试!届时也将第一时间发布真题答案,敬请关注!

成绩查询
1

查询入口

  英语四级查询成绩方法:


  ◆方式1 登录99宿舍网查询


  ◆方式2 登录中国高等教育学生信息网


  ◆收费短信查分:
  1、查询方式:中国移动、联通、电信手机用户:发送A加15位准考证号(如A110000131100101)到1066335577。
  2、资费:全国1元/条,不含通信费。
  3、客服电话:010-68083018

2

合格线

  英语四级多少分算过?
  英语四级成绩达到425分以上(含425分)就可以算是通过了!
  全国大学英语四级考试改革之后,报道成绩满分为710分,写作部分106.5分,听力部分248.5分,阅读理解部分248.5分,翻译部分106.5分。
  凡考试成绩在220分以上的考生,由国家教育部高教司委托“全国大学英语四六级考试委员会”发给成绩单,不设及格线。但全国大学英语四六级规定“英语四级成绩达到425分以上(含425分)者,可以报考英语六级”。一般认为英语四级的及格线是425分。有的学校也规定英语四级过425分之后才能颁发毕业证。但现在有的学校已取消了四级成绩与学位证挂钩。对于招聘企业来说,分数越高自然更受青睐。

3

成绩证明补办

  英语四级成绩证明补办和成绩复查(2014年起)


  一、申请补办CET(纸笔考试)成绩证明的方法
  自2014年起,全国大学英语四、六级考试委员会办公室不再受理申请补办CET(纸笔考试)成绩证明,办理方式调整如下:
  1.请考生登录教育部考试中心综合查询网()进行网上办理,该网站将于3月17日开通此项服务。
  2.该申请仅限于2005年(含2005年)以后的考试。

  二、申请补办CET(网考)成绩证明的方法
  补办CET(网考)成绩证明的申请仍由全国大学英语四、六级考试委员会办公室受理。办理方式如下:
  1.申请材料:提供1)学籍所在院校教务处出具的证明(需加盖公章),证明需含:参加考试时间、考试级别、准考证号等内容;2)身份证复印件。
  2.受理时间:每年3月1日至7月1日;9月1日至12月31日。其他时间不予办理。
  3.申请方式:将学籍所在院校教务处出具的证明及身份证复印件以挂号信方式邮寄至全国大学英语四、六级考试委员会办公室。
  4.特别提示:为确保考生能及时收到成绩证明,请务必随函附寄如下图所要求的回函挂号件信封。信封上务必贴足邮资(上海:3.8元;上海以外地区:4.2元);务必填妥收件人的姓名、地址、邮编。不按上述要求提供回函挂号件信封的申请不予办理。


\


  三、申请CET考试成绩核查
  成绩核查内容为分数是否有错加或漏加的情况;评分标准的执行情况不属复查范围。成绩核查申请仍由全国大学英语四、六级考试委员会办公室受理。办理方式如下:
  1.申请材料:提供1)学籍所在院校教务处出具的证明(需加盖公章),证明需含:参加考试时间、考试级别、准考证号等内容;2)身份证复印件。
  2.受理时间:每次考试成绩发布后一个月内(以邮戳时间为准!)。
  3.申请方式:全国大学英语四、六级考试委员会办公室不予当面受理。申请者将学籍所在院校教务处出具的证明及身份证复印件以挂号信方式邮寄至全国大学英语四、六级考试委员会办公室。
  4.反馈方式:全国大学英语四、六级考试委员会办公室将核查结果以挂号邮寄方式反馈至申请者。


  全国大学英语四、六级考试委员会办公室
  上海邮政信箱30-14
  上海市华山路1954号,200030
  电话:021-52583311
  传真:021-62932756
  

4

查询时间

  2015年12月英语四级成绩查询预计于2016年2月下旬开通查分入口。届时考生可通过各学校、、,输入姓名及准考证号查询成绩。具体详情本站将第一时间发布,敬请关注!

资格证书
1

发放时间

  成绩单于考试结束之日起90个工作日后发放给考点(即各院校)。

  各个地区的领取时间略有不同,具体由考生所在学校教务处负责,可直接向教务处咨询,一般最快是成绩查询开始后两个月。

  注:由于各方面情况的不断调整与变化,所提供的所有考试信息仅供参考,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准。

在线题库

考试资讯

考试试题

考试试题

Eaxmination

热门试题